ndayntk3otm3ov9inmzloty5yjcw_148532_6775_1

Entrevista a Els amics de les arts

L’aparició del seu darrer disc, Bed & Breakfast, va ser un dels moments més àlgids de la música en català el passat 2009. Autors d’un pop folk exquisit adornat amb unes lletres d’una quotidianitat plena d’humor i ironia, El Amics de les Arts, són, sense cap mena de dubte i per mèrit propis, el grup del moment. I que duri…

Tot comença al carrer Muntaner, oi?

Joan Enric Barcelo: Sí, al tercer primera. S’ha convertit en un santuari del rock en català. Li hem deixat unes quantes còpies del nostre darrer disc al porter per si s’apropa algun fan i el vol comprar.

Eduard Costa: Ens vam conèixer estudiant. Aleshores en Ferran, el Joan Enric i jo vivíem a la vila de la de la Universitat Autònoma, i sempre ho parlàvem això que havíem de fer un grup. A més en Ferran deia que tenia una amic, en Dani,  que feia teatre amb ell i que era molt enrotllat, i que tocava el piano… Aleshores vam deixar la vila i ja sí, ens vam instal·lar tots tres al pis de Muntaner.

Dani Alegret: Jo vaig entrar més tard. Jo només anava al pis els dilluns a sopar.

Ferran Piqué: En realitat al Dani el vaig conèixer fent promocions de tabac per les nits. Anàvem disfressats amb un vestit de làtex blau per discoteques on canviàvem paquets de tabac mig buits per paquets plens. Una feia èticament reprovable, però va ser així com ens vam pagar la carrera.